Υλικά (για περίπου 60 κομμάτια)
-
1 κιλό ασπρισμένα αμύγδαλα
-
½ κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
-
2 ολόκληρα αυγά + 3 κρόκοι
-
1 κουταλιά ανθόνερο (και λίγο ακόμα για μετά)
-
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 °C. Βάλε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
-
Άλεσε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Δεν τα κάνεις σκόνη—θέλεις υφή σαν χοντρό σιμιγδάλι.
-
Σε ένα μπολ, βάλε τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους. Πρόσθεσε αμυγδαλόψιχα, ζάχαρη και 1 κ.σ. ανθόνερο. Ζύμωσε μέχρι να σμίξουν καλά.
-
Πλάσε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Βάλε στο ταψί.
-
Ψήσε 15–20 λεπτά.
-
Άφησέ τα να κρυώσουν λίγο, ψέκασε με ανθόνερο και πασπάλισε με άχνη.
Η εικόνα ανήκει στο :https://mykonoslocals.gr/recipes/amygdalota-mykonou/
