Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Αμυγδαλωτά Μυκόνου

Υλικά (για περίπου 60 κομμάτια)

  • 1 κιλό ασπρισμένα αμύγδαλα

  • ½ κιλό κρυσταλλική ζάχαρη

  • 2 ολόκληρα αυγά + 3 κρόκοι

  • 1 κουταλιά ανθόνερο (και λίγο ακόμα για μετά)

  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 °C. Βάλε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.

  2. Άλεσε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Δεν τα κάνεις σκόνη—θέλεις υφή σαν χοντρό σιμιγδάλι. 

  3. Σε ένα μπολ, βάλε τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους. Πρόσθεσε αμυγδαλόψιχα, ζάχαρη και 1 κ.σ. ανθόνερο. Ζύμωσε μέχρι να σμίξουν καλά. 

  4. Πλάσε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Βάλε στο ταψί. 

  5. Ψήσε 15–20 λεπτά. 

  6. Άφησέ τα να κρυώσουν λίγο, ψέκασε με ανθόνερο και πασπάλισε με άχνη. 

    Η εικόνα ανήκει στο :https://mykonoslocals.gr/recipes/amygdalota-mykonou/

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x