Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Αρνί κλέφτικο

Υλικά

  • 1,5 κιλό αρνί (με κόκαλο)

  • 1 κιλό baby πατάτες (κομμένες στη μέση)

  • 4-5 κλωνάρια δεντρολίβανο

  • 4 σκελίδες σκόρδο

  • 50 γρ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Μπούκοβο (προαιρετικά)

  • Κανέλα (προαιρετικά)

  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

  • Ρίγανη

 Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα πολυκόφτη, βάζουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, την κανέλα, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, και τη ρίγανη.

  3. Αλέθουμε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.

  4. Αλείφουμε το αρνί με την πάστα που φτιάξαμε, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.

  5. Τοποθετούμε το αρνί σε ένα ταψί και γύρω του βάζουμε τις πατάτες.

  6. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο πάνω από το αρνί και τις πατάτες.

  7. Προσθέτουμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου στο ταψί.

  8. Ψήνουμε για περίπου 2,5 ώρες ή μέχρι το αρνί να γίνει τρυφερό και οι πατάτες να ροδίσουν.

    Η εικόνα ανήκει στον Θεοδόση Γεωργιάδη https://www.gastronomos.gr/syntagh/arnaki-kleftiko/280805/

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x