Υλικά
-
1,5 κιλό αρνί (με κόκαλο)
-
1 κιλό baby πατάτες (κομμένες στη μέση)
-
4-5 κλωνάρια δεντρολίβανο
-
4 σκελίδες σκόρδο
-
50 γρ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Μπούκοβο (προαιρετικά)
-
Κανέλα (προαιρετικά)
-
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
-
Ρίγανη
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
-
Σε ένα πολυκόφτη, βάζουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, την κανέλα, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, και τη ρίγανη.
-
Αλέθουμε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
-
Αλείφουμε το αρνί με την πάστα που φτιάξαμε, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
-
Τοποθετούμε το αρνί σε ένα ταψί και γύρω του βάζουμε τις πατάτες.
-
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο πάνω από το αρνί και τις πατάτες.
-
Προσθέτουμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου στο ταψί.
-
Ψήνουμε για περίπου 2,5 ώρες ή μέχρι το αρνί να γίνει τρυφερό και οι πατάτες να ροδίσουν.
Η εικόνα ανήκει στον Θεοδόση Γεωργιάδη https://www.gastronomos.gr/syntagh/arnaki-kleftiko/280805/
