Υλικά
Για τον μπακαλιάρο
-
2 κομμάτια παστός ξαρμυρισμένος μπακαλιάρος
-
Λίγο αλεύρι
-
Ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο) για το τηγάνισμα
Για τη σκορδαλιά
-
6–7 πατάτες
-
4–5 σκελίδες σκόρδο
-
Χυμός από ½ λεμόνι + 3 κ.σ. ξίδι
-
~150 ml ελαιόλαδο (μπορεί και μισό μισό με σπορέλαιο)
-
Αλάτι
-
(Προαιρετικά) 1 αυγό, αν θες πιο “αφράτη”
Εκτέλεση
Μπακαλιάρος
-
Απόψε ξαρμύρισε: Αν είναι πολύ αλμυρός, βάλε τον σε νερό για 2–3 μέρες, αλλάζοντας το νερό (ίσως κι από πριν).
-
Στέγνωσε καλά: Μόλις ξεπλυθεί, πάρε τον και σκούπισέ τον πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
-
Πανάρισμα: Πάρε έναν δίσκο με αλεύρι και τράβηξέ τον ελαφρώς στο αλεύρι.
-
Τηγάνισμα: Ζέστανε λάδι (να καλύπτει τη μέση των κομματιών). Τηγάνισε σε δυνατή φωτιά για ~3 λεπτά από τη μία, γύρισε και 2–3 λεπτά από την άλλη, μέχρι να ροδίσει.
-
Στέγνωσε: Βγάλε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το επιπλέον λάδι.
Σκορδαλιά
-
Βράσε τις πατάτες: Κόψε τις σε καρέ και βράσε τις για ~20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-
Πολτοποίησε: Λιώσε με μπλέντερ όσο είναι ακόμη ζεστές.
-
Ανέμειξε: Πρόσθεσε αλάτι, λιωμένο σκόρδο, λεμόνι και ξίδι.
-
Ρίξε ελαιόλαδο: Με το μίξερ ανοιχτό, πρόσθεσε το λάδι σιγά–σιγά μέχρι να γίνει λεία μους.
Η εικόνα ανήκει στο Aquila hotels

