Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Υλικά

Για τον μπακαλιάρο

  • 2 κομμάτια παστός ξαρμυρισμένος μπακαλιάρος

  • Λίγο αλεύρι

  • Ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο) για το τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά

  • 6–7 πατάτες

  • 4–5 σκελίδες σκόρδο

  • Χυμός από ½ λεμόνι + 3 κ.σ. ξίδι

  • ~150 ml ελαιόλαδο (μπορεί και μισό μισό με σπορέλαιο)

  • Αλάτι

  • (Προαιρετικά) 1 αυγό, αν θες πιο “αφράτη”

Εκτέλεση

Μπακαλιάρος

  1. Απόψε ξαρμύρισε: Αν είναι πολύ αλμυρός, βάλε τον σε νερό για 2–3 μέρες, αλλάζοντας το νερό (ίσως κι από πριν). 

  2. Στέγνωσε καλά: Μόλις ξεπλυθεί, πάρε τον και σκούπισέ τον πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. 

  3. Πανάρισμα: Πάρε έναν δίσκο με αλεύρι και τράβηξέ τον ελαφρώς στο αλεύρι.

  4. Τηγάνισμα: Ζέστανε λάδι (να καλύπτει τη μέση των κομματιών). Τηγάνισε σε δυνατή φωτιά για ~3 λεπτά από τη μία, γύρισε και 2–3 λεπτά από την άλλη, μέχρι να ροδίσει.

  5. Στέγνωσε: Βγάλε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το επιπλέον λάδι.

 Σκορδαλιά

  1. Βράσε τις πατάτες: Κόψε τις σε καρέ και βράσε τις για ~20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 

  2. Πολτοποίησε: Λιώσε με μπλέντερ όσο είναι ακόμη ζεστές.

  3. Ανέμειξε: Πρόσθεσε αλάτι, λιωμένο σκόρδο, λεμόνι και ξίδι.

  4. Ρίξε ελαιόλαδο: Με το μίξερ ανοιχτό, πρόσθεσε το λάδι σιγά–σιγά μέχρι να γίνει λεία μους.

    Η εικόνα ανήκει στο Aquila hotels

    https://aquilahotels.com/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1/?lang=el

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x