Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μπακλαβάς

Υλικά

  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά

  • 400 γρ. βούτυρο

  • 1 κ.σ. κανέλα

  • 1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο

  • 400 γρ. καρύδια

  • 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά

  • 600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

  • 400 ml νερό

  • 1 στικ κανέλα

  • 50 γρ. μέλι

  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

  2. Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα, το γαρίφαλο και τη φρυγανιά.

  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.

  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. και στρώνουμε 10 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.

  5. Απλώνουμε το μισό μείγμα καρυδιών πάνω από τα φύλλα.

  6. Προσθέτουμε 3-4 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα, και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα καρυδιών.

  7. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα, μέχρι να τελειώσουν.

  8. Χαράζουμε το γλυκό σε 50 κομμάτια σχήματος ρόμβου.

  9. Ψήνουμε για 1,5 ώρα ή μέχρι να ροδίσει.

  10. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας, το μέλι και το χυμό λεμονιού για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι.

  11. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.

  12. Αφήνουμε τον μπακλαβά να απορροφήσει το σιρόπι για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x