Υλικά
-
Δημητριακά της επιλογής σου (π.χ. βρώμη, σιτάρι, μούσλι)
-
Ξηροί καρποί: φουντούκια & αμύγδαλα (οπότε προαιρετικά ψημένα)
-
Σταφίδες & αποξηραμένα cranberries
-
Μέλι (ή εναλλακτικά ταχίνι για πιο βελούδινη υφή)
Εκτέλεση
-
(Προαιρετικό) Ψήσε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα στον φούρνο στους 180 °C για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας — για πιο έντονη γεύση. Μπορείς και να τα αφήσεις ωμά.
-
Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες και τα cranberries.
-
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ζέστανε το μέλι (ή ταχίνι) μέχρι να γίνει πιο ρευστό. Αφαιρέστε θερμότητα πριν ρίξεις το μείγμα στο μπολ με τα ξηρά υλικά.
-
Ανακάτεψε καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα συστατικά με το μέλι.
-
Πάρε ένα τετράγωνο ταψάκι (π.χ. 20×20 cm ή περίπου), στρώσε λαδόκολλα και βάλε μέσα το μείγμα. Πίεσέ το καλά με κουτάλι ή τη λαβή ενός κουταλιού.
-
Άφησέ το να κρυώσει και σκληρύνει (στο ψυγείο για 1‑2 ώρες είναι ιδανικό).
-
Ξεφορμάρισε και κόψε σε μπάρες με το μέγεθος που θέλεις.
