Υλικά (για περίπου 4 μερίδες):
-
200 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
-
2 κουταλιές μέλι
-
1 αυγό
-
2 κουταλιές κανέλα + μισή κουταλιά γαρύφαλλο (προαιρετικά)
-
Ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι
-
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-
120 γρ. αλεύρι ολικής
-
Μισό κουταλάκι αλάτι
-
100 γρ. νιφάδες βρόμης
-
80 γρ. κομματάκια σοκολάτας (δάκρυα σοκολάτας)
Εκτέλεση:
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ή μίξερ χτυπάς το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μέλι για ~5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτεις το αυγό, την κανέλα (και γαρύφαλλο αν βάλεις), το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζεις 2‑3 λεπτά .
-
Ρίχνεις τα στερεά: αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, βρόμη, σοκολάτα και ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά .
-
Σκεπάζεις το μείγμα και το βάζεις στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να σφίξει και να δουλεύεται καλύτερα .
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 °C.
-
Βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα κουταλιές από τη ζύμη, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους.
-
Ψήνεις για 15 λεπτά. Τα μπισκότα θα είναι μαλακά μόλις βγουν, αλλά σκληραίνουν όσο κρυώνουν.
