Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μπισκότα με ελαιόλαδο, βρώμη και σοκολάτα

Υλικά (για περίπου 4 μερίδες):

  • 200 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

  • 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

  • 2 κουταλιές μέλι

  • 1 αυγό

  • 2 κουταλιές κανέλα + μισή κουταλιά γαρύφαλλο (προαιρετικά)

  • Ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι

  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

  • 120 γρ. αλεύρι ολικής

  • Μισό κουταλάκι αλάτι

  • 100 γρ. νιφάδες βρόμης

  • 80 γρ. κομματάκια σοκολάτας (δάκρυα σοκολάτας) 

 Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ή μίξερ χτυπάς το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μέλι για ~5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτεις το αυγό, την κανέλα (και γαρύφαλλο αν βάλεις), το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζεις 2‑3 λεπτά .

  2. Ρίχνεις τα στερεά: αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, βρόμη, σοκολάτα και ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά .

  3. Σκεπάζεις το μείγμα και το βάζεις στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να σφίξει και να δουλεύεται καλύτερα .

  4. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 °C.

  5. Βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα κουταλιές από τη ζύμη, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους.

  6. Ψήνεις για 15 λεπτά. Τα μπισκότα θα είναι μαλακά μόλις βγουν, αλλά σκληραίνουν όσο κρυώνουν.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x