Υλικά (για περίπου 24 μπισκότα)
2 κουταλιές της σούπας τεντούρα (λικέρ κανέλας)
2 αυγά
350 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. μέλι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο & μισό κουταλάκι γαρίφαλο (όλα τριμμένα)
Χρόνος
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο: 10 λεπτά
Ώρα συνολικά: περίπου 60 λεπτά (μαζί με αναμονές)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 °C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο με το μέλι, την καστανή ζάχαρη και την τεντούρα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτετε τα αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού και μπαχαρικά — κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο — και ανακατεύετε καλά.
Διαλύετε τη σόδα σε λίγο ζεστό υγρό (όπως 1–2 κουταλιές νερό) και την προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε ξανά.
Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι και δουλεύετε απαλά μέχρι να γίνει ζύμη που πλάθεται εύκολα — χωρίς να ζυμώνετε πολύ ώστε να μην βγει λιπαρή.
Χωρίζετε τη ζύμη σε περίπου 24 κομμάτια. Πλάθετε κάθε κομμάτι σε μικρές μπάλες ή σε σχήματα — π.χ. μπαστουνάκια ή δίσκους.
Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο διάστημα ανάμεσά τους.
Ψήνετε για 10 λεπτά στους 180 °C, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς γύρω-γύρω.
Αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα ή την ίδια λαδόκολλα πριν τα μετακινήσετε.

