Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Υλικά (για ~5 κομμάτια)

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας

  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο

  • 1 λίτρο πλήρες γάλα

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 120 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

  • 10 γρ. κορν φλάουρ

  • 2 βανιλίνες

  • Ζάχαρη άχνη & κανέλα για το σερβίρισμα

Βήμα 1: Φτιάχνεις την κρέμα

  1. Σε κατσαρόλα μεσαίας φωτιά βάζεις το γάλα, ζάχαρη, σιμιγδάλι και κορν φλάουρ. Ανακατεύεις με σύρμα μέχρι να πήξει —οπότε θα έχεις μια λεία κρέμα.

  2. Όταν βράσει, κατεβάζεις από τη φωτιά, προσθέτεις τις βανιλίνες, ανακατεύεις και αφήνεις να κρυώσει με μεμβράνη να εφάπτεται (για να μην κάνει πέτσα). Άφησε την για ~1 ώρα .

Βήμα 2: Ετοιμάζεις τις μπουγάτσες

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 °C (ή 180 °C με αέρα) .

  2. Απλώνεις 2 φύλλα κρούστας, ένα πάνω στο άλλο, βουτυρωμένα.

  3. Βάζεις περίπου 1/5 της κρέμας στο κέντρο και διπλώνεις τα φύλλα γύρω για να δημιουργήσεις ένα “πακέτο”, βουτυρώνοντας τις άκρες κάθε βήμα.

  4. Τοποθετείς τη μπουγάτσα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, με τις άκρες προς τα κάτω, και βουτυρώνεις την πάνω επιφάνεια. Επαναλαμβάνεις με τις υπόλοιπες 4 μπουγάτσες.

Βήμα 3: Ψήνεις και σερβίρεις

  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 30–35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο .

  • Όταν βγει, πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Κόβεις σε μπουκιές και σερβίρεις ζεστή ή χλιαρή.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x