Υλικά
-
1 κιλό χοιρινή μπριζόλα Tomahawk
-
50 ml ελαιόλαδο
-
10 γρ. πάστα θυμάρι
-
15 γρ. Knorr Aromat Κλασικό
-
10 γρ. πάστα σκόρδο
-
500 γρ. baby πατάτες
-
150 γρ. βούτυρο
-
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-
Μαρινάδα μπριζόλας: Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, την πάστα θυμάρι, την πάστα σκόρδο, το Knorr Aromat, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε την μπριζόλα με το μείγμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Προετοιμασία πατάτας: Βράζουμε τις baby πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε ταψί και τις σπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι.
-
Αρωματισμένο βούτυρο: Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο σκόρδο και θυμάρι. Περιχύνουμε το μείγμα στις σπαστές πατάτες.
-
Ψήσιμο: Ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο στους 190°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
-
Ψήσιμο μπριζόλας: Ψήνουμε την μπριζόλα σε τηγάνι ή σχάρα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος της και την προτίμησή σας για τον βαθμό ψησίματος.
-
Σερβίρισμα: Κόβουμε την μπριζόλα σε μερίδες και σερβίρουμε με τις σπαστές πατάτες.
