Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μπριζόλα Χοιρινή Tomahawk με Σπαστές Πατάτες

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή μπριζόλα Tomahawk

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 10 γρ. πάστα θυμάρι

  • 15 γρ. Knorr Aromat Κλασικό

  • 10 γρ. πάστα σκόρδο

  • 500 γρ. baby πατάτες

  • 150 γρ. βούτυρο

  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μαρινάδα μπριζόλας: Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, την πάστα θυμάρι, την πάστα σκόρδο, το Knorr Aromat, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε την μπριζόλα με το μείγμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

  2. Προετοιμασία πατάτας: Βράζουμε τις baby πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε ταψί και τις σπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι.

  3. Αρωματισμένο βούτυρο: Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο σκόρδο και θυμάρι. Περιχύνουμε το μείγμα στις σπαστές πατάτες.

  4. Ψήσιμο: Ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο στους 190°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.

  5. Ψήσιμο μπριζόλας: Ψήνουμε την μπριζόλα σε τηγάνι ή σχάρα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος της και την προτίμησή σας για τον βαθμό ψησίματος.

  6. Σερβίρισμα: Κόβουμε την μπριζόλα σε μερίδες και σερβίρουμε με τις σπαστές πατάτες.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x