Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά (για ~12 μερίδες)

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (ή ανάμεικτο με ηλιέλαιο)
  • 1 ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
  • 2,5 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 μπαστουνάκι κανέλα + 1 κουταλιά κανέλα (σκόνη)
  • 2 φλούδες λεμόνι
  • ½ ποτήρι σταφίδες + ½ ποτήρι καβουρδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

  1. Βράζεις νερό, ζάχαρη, κανέλα και φλούδες λεμονιού. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, σιγοβράζεις 2–3 λεπτά και κατεβάζεις από τη φωτιά.
  2. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα δύο σιμιγδάλια και ανακατεύεις ασταμάτητα μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα (~6–8 λεπτά).
  3. Προσθέτεις την κανέλα σε σκόνη, σταφίδες και αμύγδαλα.
  4. Κατεβάζεις τη φωτιά. Προσθέτεις σιγά σιγά τον ζεστό σιρόπι, προσοχή στο πιτσίλισμα. Ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να σφίξει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα (~λίγα λεπτά).
  5. Αφαιρείς μπαστουνάκι κανέλα και φλούδες λεμονιού. Βάζεις το μίγμα σε φορμάκι, πιέζεις με κουτάλι για να φύγει ο αέρας, λειαίνεις επιφάνεια. Αφήνεις να κρυώσει για 30 λεπτά.
  6. Αναποδογυρίζεις το φορμάκι σε πιάτο, πασπαλίζεις με κανέλα.

    Η εικόνα ανήκει:

    https://www.misko.gr/syntages/xalvas-simigdalenios/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x