Υλικά:
1 κιλό χοχλιοί (καθαρισμένοι και στραγγισμένοι)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε τους χοχλιούς και τους ξεπλένουμε καλά για να φύγει η άλμη.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τους χοχλιούς, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι, και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και το ζεστό νερό.
Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 90 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και οι χοχλιοί να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και απολαμβάνουμε.
