Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Δίπλες Μάνης

Υλικά (βγάζουν περίπου 16 κομμάτια)

Για τις Δίπλες:

  • 4 αυγά

  • 1½ κ.σ. ούζο

  • 2 κ.σ. λάδι

  • 2 βανίλιες

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 πρέζα σόδα

  • 400 γρ. σκληρό αλεύρι + λίγο για να ανοίγεις τη ζύμη

  • Λάδι για το τηγάνισμα

  • Καρύδι τριμμένο και κανέλα για το σερβίρισμα 

Για το σιρόπι:

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 200 γρ. νερό

  • 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο

  • Λίγες σταγόνες λεμόνι 

Εκτέλεση

  1. Ζύμη: Χτυπάς τα αυγά με το μίξερ για 8–10′. Προσθέτεις βανίλιες, ούζο, λάδι, σόδα, αλάτι. Ρίχνεις σιγά‑σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία σταθερή, σχετικά μαλακή ζύμη.

  2. Ξεκούραση: Σκεπάζεις τη ζύμη και την αφήνεις για 1 ώρα. 

  3. Άνοιγμα & κοπή: Χωρίζεις τη ζύμη σε 4, ανοίγεις πολύ λεπτά φύλλα (πλάστη ή μηχανή), χωρίς πολύ επιπλέον αλεύρι. Κόβεις σε λωρίδες (μακρόστενες). 

  4. Τηγάνισμα: Ζεσταίνεις λάδι (χαμηλή-μέτρια φωτιά). Βάζεις μία λωρίδα, όταν φουσκώσει τη γυρνάς με δύο πιρούνια και την τυλίγεις σε “δίπλα”. Τηγανίζεις μέχρι να γίνει χρυσαφένια. Την βγάζεις και την αφήνεις να στραγγίξει. 

  5. Σιρόπιασμα: Βράζεις ζάχαρη με νερό για 3′, ρίχνεις λεμόνι, χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις μέλι μέχρι να λιώσει. 

  6. Βουτάς μία‑μία τις δίπλες στο ζεστό σιρόπι, τις βγάζεις, πασπαλίζεις με τριμμένο καρύδι & κανέλα.

Η εικόνα ανήκει στη Αργυρώ

https://www.argiro.gr/recipe/diples-manis/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x