Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Φανουρόπιτα

Υλικά:

  • 280 g ηλιέλαιο (ή ήπιο ελαιόλαδο)
  • 290 g ζάχαρη ψιλή
  • 110 g γλυκό κρασί
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια + ξύσμα
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (~500 g)
  • Προαιρετικά: 60 g σουσάμι, 140 g σταφίδες, 120 g ψιλοκομμένα καρύδια
  • Μπαχαρικά: 1 κ.γ. κανέλα, ½ κ.γ. γαρίφαλο, ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο 

Εκτέλεση:

  1. Χτύπα λάδι + ζάχαρη + ξύσμα + κανελογαρίφαλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (2-3 λεπτά).
  2. Πρόσθεσε κρασί και ανακάτεψε.
  3. Διάλυσε τη σόδα στον χυμό πορτοκάλι και ρίξ’ τη μέσα γρήγορα πριν φουσκώσει και χυθεί.
  4. Ρίξε το αλεύρι. Ανακάτεψε απαλά, δεν θέλει πολλή ανάδευση. Το μείγμα πρέπει να είναι σαν ρευστός χυλός.
  5. Λάδωσε ελαφρά ταψί (π.χ. 30×24 cm). Αν θες, πασπάλισε σουσάμι στη βάση, γέμισέ το με το μείγμα και άπλωσέ το και στην επιφάνεια.

Ψήσιμο:

  • Προθέρμανε φούρνο στους 170 °C (αντιστάσεις) και ψήσε στη χαμηλή σχάρα για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x