Υλικά
500 γρ. πατάτες σε κύβους
50 ml ελαιόλαδο
300 γρ. λούζα κομμένη (καπνιστό χοιρινό αλλαντικό)
8 αυγά
100 γρ. τριμμένο κασκαβάλι
Μαύρο πιπέρι
Χρόνος
Προετοιμασία: περίπου 15 λεπτά
Μαγείρεμα: περίπου 15 λεπτά
Εκτέλεση
Τηγανίζεις τις πατάτες
Σε βαθύ τηγάνι βάζεις το λάδι και τις πατάτες και τις σιγοψήνεις, σκεπασμένες. Ανακατεύεις κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτεις τη λούζα
Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, βάζεις το κομμένο αλλαντικό και το ανακατεύεις για λίγο μαζί τους.
Ρίχνεις το μείγμα των αυγών
Σε μπολ χτυπάς τα αυγά, βάζεις μέσα το τυρί και το πιπέρι.
Ρίχνεις το μίγμα στο τηγάνι και ανακατεύεις απαλά.
Ψήνεις και από τις δύο πλευρές
Όταν αρχίσει να σταθεροποιείται, γύρνα τη φρουτάλια με προσοχή ώστε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
Σερβίρεις
Μόλις ψηθεί καλά, σερβίρεις ζεστή.
