Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Φρουτάλια Άνδρου με λούζα

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες σε κύβους

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 300 γρ. λούζα κομμένη (καπνιστό χοιρινό αλλαντικό)

  • 8 αυγά

  • 100 γρ. τριμμένο κασκαβάλι

  • Μαύρο πιπέρι

 Χρόνος

  • Προετοιμασία: περίπου 15 λεπτά

  • Μαγείρεμα: περίπου 15 λεπτά 

Εκτέλεση

  1. Τηγανίζεις τις πατάτες

    • Σε βαθύ τηγάνι βάζεις το λάδι και τις πατάτες και τις σιγοψήνεις, σκεπασμένες. Ανακατεύεις κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Προσθέτεις τη λούζα

    • Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, βάζεις το κομμένο αλλαντικό και το ανακατεύεις για λίγο μαζί τους.

  3. Ρίχνεις το μείγμα των αυγών

    • Σε μπολ χτυπάς τα αυγά, βάζεις μέσα το τυρί και το πιπέρι.

    • Ρίχνεις το μίγμα στο τηγάνι και ανακατεύεις απαλά.

  4. Ψήνεις και από τις δύο πλευρές

    • Όταν αρχίσει να σταθεροποιείται, γύρνα τη φρουτάλια με προσοχή ώστε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.

  5. Σερβίρεις

    • Μόλις ψηθεί καλά, σερβίρεις ζεστή.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x