Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Φυτούρες Ζακύνθου

Υλικά

  • 500 ml νερό

  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

  • Ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζεις το νερό με το αλάτι και το ζεσταίνεις.

  2. Ρίχνεις σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.

  3. Αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

  4. Αδειάζεις το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα και το αφήνεις να κρυώσει και να σφίξει για 2-3 ώρες.

  5. Κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και τα τηγανίζεις σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

  6. Τα τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζεις με ζάχαρη και κανέλα.

    Η εικόνα ανήκει στον Γιώργο Τσούλη
    https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/fytoures-zakynthou

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x