Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 12 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάμε τα κεφάλια)

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι + 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

  • ½ μαραθόριζα ή φινόκιο, ψιλοκομμένο

  • ¼ φλιτζάνι ούζο

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή κονκασέ)

  • 1 πρέζα ζάχαρη

  • 100 γρ. φέτα, σε κομμάτια

  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε τις γαρίδες
    Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο για ≈1′ από κάθε μεριά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη ώστε να μην παραψηθούν. 

  2. Σοτάρισμα λαχανικών
    Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα. Σοτάρουμε για ~2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 

  3. Σβήνουμε με ούζο
    Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε να αχνίσει για λίγο ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες
    Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για ≈6–7 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

  5. Επαναφέρουμε τις γαρίδες
    Βάζουμε τις γαρίδες ξανά μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε για 1–2 λεπτά ώστε να ζεσταθούν. Διορθώνουμε αλατοπίπερο. 

  6. Τελευταίο βήμα
    Ρίχνουμε τη φέτα να ζεσταθεί μέσα στη σάλτσα, βγάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x