Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Γίδα κοκκινιστή με μακαρόνια

Υλικά (για 5 μερίδες)

  • 1,3 κ γίδα σε μερίδες

  • 7–8 κ.σ ελαιόλαδο

  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας

  • ½ ξύλο κανέλας, 1 φύλλο δάφνης, 4–5 κόκκοι μπαχάρι

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 500 γρ μακαρόνια (χοντρά ή κανονικά)

  • Τριμμένη μυζήθρα για το σερβίρισμα

 Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τη γίδα

    • Βάζουμε τη γίδα σε μεγάλη κατσαρόλα, καλύπτουμε με 3 λίτρα νερό και τη φέρνουμε σε βρασμό.

    • Αφαιρούμε τον αφρό, ξεπλένουμε κι επαναφέρουμε στη κατσαρόλα .

  2. Προσθέτουμε αρωματικά

    • Ρίχνουμε κρεμμύδι, σκόρδο, κανέλα, δάφνη, μπαχάρι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

    • Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο ζεστό ζωμό και τον βάζουμε μέσα .

  3. Μαγειρεύουμε σιγά

    • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ.

    • Διορθώνουμε το αλατοπίπερο στο τέλος.

  4. Βγάζουμε τη γίδα & ετοιμάζουμε τη σάλτσα

    • Σουρώνουμε τη σάλτσα, ξεχωρίζουμε το κρέας και κρατάμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα.

    • Αν χρειάζεται, αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει λίγα λεπτά ακόμη.

  5. Μακαρόνια στη σάλτσα

    • Ρίχνουμε τα μακαρόνια στη ζεστή σάλτσα (2000 ml περίπου για 500 γρ μακαρόνια) και βράζουμε 1–2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

    • Ανακατεύουμε, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο στο τέλος και σβήνουμε τη φωτιά .

  6. Σερβίρουμε

    • Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιατέλα, βάζουμε τη γίδα από πάνω, περιχύνουμε με σάλτσα και πασπαλίζουμε με μυζήθρα.


Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ 

https://www.argiro.gr/recipe/gida-kokkinisti-me-makaronia/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x