Υλικά (για 5 μερίδες)
-
1,3 κ γίδα σε μερίδες
-
7–8 κ.σ ελαιόλαδο
-
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
-
½ ξύλο κανέλας, 1 φύλλο δάφνης, 4–5 κόκκοι μπαχάρι
-
Αλάτι, πιπέρι
-
500 γρ μακαρόνια (χοντρά ή κανονικά)
-
Τριμμένη μυζήθρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Βράζουμε τη γίδα
-
Βάζουμε τη γίδα σε μεγάλη κατσαρόλα, καλύπτουμε με 3 λίτρα νερό και τη φέρνουμε σε βρασμό.
-
Αφαιρούμε τον αφρό, ξεπλένουμε κι επαναφέρουμε στη κατσαρόλα .
-
-
Προσθέτουμε αρωματικά
-
Ρίχνουμε κρεμμύδι, σκόρδο, κανέλα, δάφνη, μπαχάρι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
-
Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο ζεστό ζωμό και τον βάζουμε μέσα .
-
-
Μαγειρεύουμε σιγά
-
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ.
-
Διορθώνουμε το αλατοπίπερο στο τέλος.
-
-
Βγάζουμε τη γίδα & ετοιμάζουμε τη σάλτσα
-
Σουρώνουμε τη σάλτσα, ξεχωρίζουμε το κρέας και κρατάμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα.
-
Αν χρειάζεται, αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει λίγα λεπτά ακόμη.
-
-
Μακαρόνια στη σάλτσα
-
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στη ζεστή σάλτσα (2000 ml περίπου για 500 γρ μακαρόνια) και βράζουμε 1–2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
Ανακατεύουμε, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο στο τέλος και σβήνουμε τη φωτιά .
-
-
Σερβίρουμε
-
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιατέλα, βάζουμε τη γίδα από πάνω, περιχύνουμε με σάλτσα και πασπαλίζουμε με μυζήθρα.
-
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ

