Ζύμη
-
Ανακάτεψε 220–250 ml νερό, 50 ml ελαιόλαδο, 20 ml ούζο και λίγο αλάτι.
-
Πρόσθεσε 500 γρ αλεύρι και ζύμωσε μέχρι να γίνει ελαστική.
-
Χώρισε σε 10 μπαλάκια και άφησέ τα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Γέμιση
-
Ανακάτεψε 2 αυγά με 150 γρ φέτα, 150 γρ μυζήθρα, 100 γρ κασέρι, 6 κλωναράκια ψιλοκομμένο δυόσμο και λίγο πιπέρι.
Γκιουσλεμέδες
-
Άνοιξε κάθε μπαλάκι σε δίσκο 15 εκ.
-
Βάλε 2 κ.σ. γέμιση στο κέντρο.
-
Δίπλωσέ το σε φάκελο και βρέξε τις άκρες με λίγο νερό για να κλείσουν.
-
Τηγάνισε σε καυτό ελαιόλαδο για 3–5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
-
Στράγγιξέ τους σε χαρτί κουζίνας και σέρβιρε ζεστούς.
Η εικόνα ανήκει στον Θεοδόσης Γεωργιάδηςhttps://www.gastronomos.gr/syntagh/gkioyslemedes-lesvoy-me-tyria/102157/
