Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Γκιουσλεμέδες Λέσβου με τυριά

Ζύμη

  • Ανακάτεψε 220–250 ml νερό, 50 ml ελαιόλαδο, 20 ml ούζο και λίγο αλάτι.

  • Πρόσθεσε 500 γρ αλεύρι και ζύμωσε μέχρι να γίνει ελαστική.

  • Χώρισε σε 10 μπαλάκια και άφησέ τα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.

 Γέμιση

  • Ανακάτεψε 2 αυγά με 150 γρ φέτα, 150 γρ μυζήθρα, 100 γρ κασέρι, 6 κλωναράκια ψιλοκομμένο δυόσμο και λίγο πιπέρι.

 Γκιουσλεμέδες

  • Άνοιξε κάθε μπαλάκι σε δίσκο 15 εκ.

  • Βάλε 2 κ.σ. γέμιση στο κέντρο.

  • Δίπλωσέ το σε φάκελο και βρέξε τις άκρες με λίγο νερό για να κλείσουν.

  • Τηγάνισε σε καυτό ελαιόλαδο για 3–5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

  • Στράγγιξέ τους σε χαρτί κουζίνας και σέρβιρε ζεστούς.

    Η εικόνα ανήκει στον  Θεοδόσης Γεωργιάδης

    https://www.gastronomos.gr/syntagh/gkioyslemedes-lesvoy-me-tyria/102157/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x