Υλικά
1 πακέτο φύλλο κουρού (που χωράει περίπου 12 τετράγωνα το καθένα)
500 γρ. ξινομυζήθρα
100 γρ. μέλι
½ κ.γ. κανέλα (τριμμένη)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 αυγά
1 κρόκος αυγού χτυπημένος με 1 κ.σ. νερό (για άλειμμα)
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο με άρωμα πορτοκαλιού (ή απλό ελαιόλαδο)
Εκτέλεση
- Γέμιση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις την ξινομυζήθρα, το μέλι, την κανέλα, το ξύσμα, και τα 2 αυγά μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα. Προετοιμασία φύλλου
Κόβεις κάθε φύλλο κουρού σε 12 τετράγωνα.Γέμισμα και κλείσιμο
Βάζεις περίπου 1½ κ.γ. γέμιση σε κάθε τετράγωνο. Το κλείνεις τριγωνικά ή σαν κουταλάκι και πιέζεις τις άκρες με πιρούνι για να σφραγίσουν.Τοποθέτηση και άλειμμα
Αλείφεις ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνεις τα τυροπιτάκια. Αλείφεις την επιφάνειά τους με τον κρόκο αυγού.Ψήσιμο
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20–25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.Τελευταία πινελιά
Βγάζεις τα τυροπιτάκια και τα αφήνεις να κρυώσουν για 10 λεπτά. Πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Χρονικά
Προετοιμασία: περίπου 40 λεπτά
Ψήσιμο: 20–25 λεπτά + 10 λεπτά για να πέσει η θερμοκρασία
