Υλικά
-
6 χωριάτικα φύλλα
-
~150 g λιωμένο βούτυρο
-
1 κοτόπουλο
-
500 g χοιρινό χωρίς πολύ λίπος
-
1 μικρό κρεμμύδι, 1 κλωνάρι σέλερι, 1 πράσο, 1 καρότο
-
1 δαφνόφυλλο, 5–6 κόκκοι πιπέρι
-
Για τη γέμιση:
-
2 κουταλιές βούτυρο
-
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 φλ. τραχανά
-
400 g φέτα σε τρίμματα
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Ετοιμασία γέμισης
-
Βράζεις το κοτόπουλο + χοιρινό με τα λαχανικά, το δαφνόφυλλο και τους κόκκους πιπεριού σε αρκετό νερό για ~40΄, ξαφρίζοντας τυχόν αφρούς .
-
Σουρώνεις και κρατάς τον ζωμό. Ξεκοκαλίζεις το κοτόπουλο, ψιλοκόβεις το χοιρινό.
-
Βάζεις το βούτυρο σε τηγάνι, σοτάρεις το κρεμμύδι για 7–8΄ μέχρι να μαραθεί.
-
Ρίχνεις τα κρέατα και σοτάρεις 5–6΄.
-
Προσθέτεις τον τραχανά + ~¾ φλιτζάνι από τον ζωμό, αλατοπιπερώνεις, σιγοβράζεις σε μέτρια φωτιά 10–12΄ μέχρι να ρουφηχτούν τα υγρά.
-
Κατεβάζεις από τη φωτιά, αφήνεις να κρυώσει και προσθέτεις τη φέτα, ανακατεύεις.
Στήσιμο πίτας & ψήσιμο
-
Βουτυρώνεις ένα μεγάλο ταψί (40 cm διάμετρος).
-
Βάζεις 3 φύλλα τσαλακωμένα, ραντίζεις με βούτυρο, να εξέχουν προς τα έξω.
-
Αδειάζεις τη γέμιση και βάζεις το φλουρί (προαιρετικά).
-
Καλύπτεις με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα, και γυρίζεις τις άκρες προς τα μέσα.
-
Χαράζεις ελαφρά σε ρόμβους, περιχύνεις με λίγο ακόμη βούτυρο και ραντίζεις με λίγο ζωμό.
-
Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 °C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.

