Υλικά (για 2-3 άτομα)
12 κανελόνια
50 ml ελαιόλαδο
150 γρ μανιτάρια, κομμένα
500 γρ baby σπανάκι
200 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
100 ml γάλα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προαιρετικά: 10 γρ πάστα θυμάρι, 10 γρ πάστα σκόρδο, 30 γρ πάστα ψημένο κρεμμύδι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και αφαιρούμε την περιττή υγρασία.
Προσθέτουμε το μισό πεκορίνο και το μισό γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε ταψί.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και πεκορίνο πάνω από τα κανελόνια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστά.
