Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Καρότο γλυκό του κουταλιού

Υλικά (για ~3 βάζα των 400 γρ.):

  • Καρότα: 700 γρ., τριμμένα ή κομμένα σε στικς

  • Ζάχαρη: 500 γρ.

  • 2 πορτοκάλια (χυμός)

  • 1 φλιτζάνι νερό ή το νερό από το βράσιμο των καρότων

  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

  • 1 φετάκι αρμπαρόριζα (ή δυόσμο/βασιλικό αν προτιμάτε)

  • Χυμός από ½ λεμόνι

Βήματα:

  1. Προετοιμασία καρότων:
    Καθάρισε τα καρότα, τρίψε ή κόψε τα σε λεπτές λωρίδες. Βράσε τα σε κατσαρόλα με νερό που τα καλύπτει για 5 λεπτά. Στράγγισέ τα και κράτησε το νερό.

  2. Φτιάξε σιρόπι:
    Σε καθαρή κατσαρόλα πρόσθεσε τη ζάχαρη, το νερό από τα καρότα και τον χυμό των πορτοκαλιών μαζί με τη φλούδα. Άσε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.

  3. Βράσιμο στο σιρόπι:
    Ρίξε μέσα τα καρότα και βράσε για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά.

  4. Τελειώνοντας:
    Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα (ή άλλο βότανο). Αν το σιρόπι δεν έχει δέσει, άφησέ το να κρυώσει και βράσε ξανά μέχρι να γίνει σωστό.

  5. Συντήρηση:
    Μοίρασε το γλυκό σε καθαρά, στεγνά βάζα και κλείσε τα.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x