Υλικά (για ~3 βάζα των 400 γρ.):
Καρότα: 700 γρ., τριμμένα ή κομμένα σε στικς
Ζάχαρη: 500 γρ.
2 πορτοκάλια (χυμός)
1 φλιτζάνι νερό ή το νερό από το βράσιμο των καρότων
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φετάκι αρμπαρόριζα (ή δυόσμο/βασιλικό αν προτιμάτε)
Χυμός από ½ λεμόνι
Βήματα:
Προετοιμασία καρότων:
Καθάρισε τα καρότα, τρίψε ή κόψε τα σε λεπτές λωρίδες. Βράσε τα σε κατσαρόλα με νερό που τα καλύπτει για 5 λεπτά. Στράγγισέ τα και κράτησε το νερό.Φτιάξε σιρόπι:
Σε καθαρή κατσαρόλα πρόσθεσε τη ζάχαρη, το νερό από τα καρότα και τον χυμό των πορτοκαλιών μαζί με τη φλούδα. Άσε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.Βράσιμο στο σιρόπι:
Ρίξε μέσα τα καρότα και βράσε για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά.Τελειώνοντας:
Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα (ή άλλο βότανο). Αν το σιρόπι δεν έχει δέσει, άφησέ το να κρυώσει και βράσε ξανά μέχρι να γίνει σωστό.Συντήρηση:
Μοίρασε το γλυκό σε καθαρά, στεγνά βάζα και κλείσε τα.
