Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Καρπουζόπιτα ή Καρπουζένια

Υλικά

  • 500g καρπούζι (χωρίς σπόρια, σε μικρά κομμάτια)

  • 110 g αλεύρι

  • 50 ml ελαιόλαδο + για το σκεύος

  • 65 g μέλι + λίγο για το τέλος

  • 2 κ.σ. ζάχαρη

  • 1 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι

  • Κανέλα (όσο θέλεις)

  • Σουσάμι — για να μην κολλήσει και για γεύση

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζεις και θρυμματίζεις το καρπούζι με τα χέρια.

  2. Το αφήνεις να στραγγίξει σε τρυπητό για ~1 ώρα.

  3. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 °C (αντιστάσεις).

  4. Ανακατεύεις όλα τα υλικά (χωρίς το επιπλέον μέλι) — καρπούζι, αλεύρι, ελαιόλαδο, μέλι, ζάχαρη, κανέλα.

  5. Λαδώνεις το ταψί, πασπαλίζεις με σιμιγδάλι, απλώνεις το μείγμα, πασπαλίζεις με σουσάμι, ραντίζεις ελαιόλαδο.

  6. Ψήνεις για 50-60′.

  7. Μόλις βγει ζεστή από τον φούρνο απλώνεις λίγο μέλι πάνω (με πινέλο ή κουτάλι). Προαιρετικά ραντίζεις με κανέλα.

    Η εικόνα ανήκει στον Πέτρος Αδριανόπουλο 

    gastronomos.kathimerini

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x