Υλικά
-
500g καρπούζι (χωρίς σπόρια, σε μικρά κομμάτια)
-
110 g αλεύρι
-
50 ml ελαιόλαδο + για το σκεύος
-
65 g μέλι + λίγο για το τέλος
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
1 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
-
Κανέλα (όσο θέλεις)
-
Σουσάμι — για να μην κολλήσει και για γεύση
Εκτέλεση
-
Καθαρίζεις και θρυμματίζεις το καρπούζι με τα χέρια.
-
Το αφήνεις να στραγγίξει σε τρυπητό για ~1 ώρα.
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 °C (αντιστάσεις).
-
Ανακατεύεις όλα τα υλικά (χωρίς το επιπλέον μέλι) — καρπούζι, αλεύρι, ελαιόλαδο, μέλι, ζάχαρη, κανέλα.
-
Λαδώνεις το ταψί, πασπαλίζεις με σιμιγδάλι, απλώνεις το μείγμα, πασπαλίζεις με σουσάμι, ραντίζεις ελαιόλαδο.
-
Ψήνεις για 50-60′.
-
Μόλις βγει ζεστή από τον φούρνο απλώνεις λίγο μέλι πάνω (με πινέλο ή κουτάλι). Προαιρετικά ραντίζεις με κανέλα.
gastronomos.kathimerini
Η εικόνα ανήκει στον Πέτρος Αδριανόπουλο
