Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Καρυδοκέικ της Νάξου

Υλικά

  • 9 αυγά (κρόκοι και ασπράδια χωριστά)

  • 120 γρ ζάχαρη

  • 50 γρ λικέρ Κίτρο ή κονιάκ

  • 1½ κ.γ. κανέλα, ½ κ.γ. γαρίφαλο, 1 βανίλια

  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Ξύσμα λεμονιού

  • 100 γρ τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι

  • 200 γρ ψιλοκομμένα καρύδια

Σιρόπι:

  • 400 γρ ζάχαρη

  • 500 ml νερό

  • 1 ξυλάκι κανέλα

  • Χυμός 1 λεμονιού + λίγη φλούδα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάς κρόκους + ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρεμώδεις. Βάζεις λικέρ, ξύσμα, μπαχαρικά.

  2. Προσθέτεις φρυγανιά + καρύδια. Ανακατεύεις ήρεμα.

  3. Χτυπάς ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνεις αργά στο μείγμα.

  4. Ψήνεις σε βουτυρωμένο ταψί (~23×30 εκ.) στους 170 °C για περίπου 1 ώρα.

  5. Σιρόπι: βράζεις όλα τα υλικά 4-5 λεπτά, στο τέλος προσθέτεις λεμόνι.

  6. Ρίχνεις το ζεστό σιρόπι στο γλυκό που μόλις βγήκε από το φούρνο. Αφήνεις να τραβήξει ~2 ώρες.

Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
https://www.argiro.gr/recipe/melaxrino-naksou-paradosiaki-karydopita/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x