Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κερκυραϊκό μπουρδέτο χταπόδι με λαζανόφυλλα πάπρικας

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό χταπόδι

  • 4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

  • 1 κουταλάκι του γλυκού καγιέν (προαιρετικά, για πικάντικη γεύση)

  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο, χτυπημένο

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 200 γρ. λαζανόφυλλα με πάπρικα (π.χ. Χιώτικο Κελλάρι)

 Εκτέλεση

  1. Βράσιμο χταποδιού: Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το χταπόδι με 1 ποτήρι νερό και το ξίδι. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αφήνετε το χταπόδι να κρυώσει λίγο και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.

  2. Σοτάρισμα: Σε μια χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το χταπόδι και τις πατάτες και σοτάρετε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

  3. Μαγείρεμα: Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, πάπρικα, καγιέν, γλυκάνισο, φύλλα δάφνης και 2 ποτήρια νερό. Σιγοβράζετε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και η σάλτσα να πήξει.

  4. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το πιάτο ζεστό, συνοδευόμενο με τα λαζανόφυλλα με πάπρικα.

Η εικόνα ανήκει στο Yolenis

https://www.yolenis.com/el-gr/kerkyra-ko-mpoyrdeto-xtapodi-me-lazanofylla-paprikas.html?srsltid=AfmBOorbt8DdNQSdXyxtlmjzhRj82n5kcjxfwnjLeQ5Az54LrkSHi2JH

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x