Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο (κομμένο σε λεπτές φέτες)

  • 3 κουταλιές αλεύρι (για το αλεύρωμα)

  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί

  • 3 κουταλιές λευκό ξύδι

  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πέρασε τις φέτες του μοσχαριού από το αλεύρι, να καλυφθούν καλά.

  2. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

  3. Τηγάνισε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.

  4. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακάτεψε για 1 λεπτό.

  5. Ρίξε το λευκό κρασί και το ξύδι και άφησε το μείγμα να πάρει βράση.

  6. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει, καλυμμένο, για περίπου 1 με 1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  7. Λίγο πριν το τέλος, πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακάτεψε και άφησε να δέσει η σάλτσα.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x