Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια

Υλικά:

  • 1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια (ή κοτόπουλο)

  • ¼ φλιτζάνι λάδι

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας

  • 1 ξυλάκι κανέλα

  • 4-5 γαρίφαλα (μπαχαρικό)

  • Αλάτι – πιπέρι

  • Μακαρόνια (χοντρά ή ό,τι έχεις)

  • Τριμμένο τυρί (μυζήθρα ή άλλο)

Εκτέλεση:

  1. Πλένεις τον κόκορα και τον στεγνώνεις με χαρτί. Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι.

  2. Ζεσταίνεις το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βάζεις τα κομμάτια και τα τηγανίζεις μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζεις σε ένα πιάτο.

  3. Στο ίδιο λάδι, ρίχνεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν λίγο, ρίχνεις και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύεις για 1 λεπτό.

  4. Ξαναβάζεις τον κόκορα στην κατσαρόλα. Προσθέτεις την κανέλα, τα γαρίφαλα και τόσο ζεστό νερό όσο χρειάζεται για να τον σκεπάσει.

  5. Σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1–1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά.

  6. Βράζεις τα μακαρόνια σου όπως λέει το πακέτο.

  7. Σερβίρεις: Βάζεις τα μακαρόνια σε πιάτο, ρίχνεις τριμμένο τυρί, βάζεις από πάνω τον κόκορα και λίγη σάλτσα.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x