Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κολοκυθάκια παπουτσάκια

 Υλικά

Για τα κολοκυθάκια

  • 3 μεγάλα κολοκυθάκια

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι (ή ρίγανη/μπούκοβο)

  • Αλάτι, πιπέρι

Για τον κιμά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • ½ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη + 1 στικ κανέλας + 1 φύλλο δάφνης

  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 300 γρ. χυμό ντομάτας + 100 γρ. κόκκινο κρασί + 300 γρ. νερό

  • ⅓ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 70 γρ. βούτυρο

  • 70 γρ. αλεύρι

  • 500 γρ. γάλα

  • Μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι

  • 2 κρόκους αυγών

  • 50 γρ. τριμμένο τυρί (τύπου mix)

Για το φινίρισμα

  • 100 γρ. τριμμένο τυρί + λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα 

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 °C με αέρα.

  2. Κολοκυθάκια: Κόβεις στη μέση, αδειάζεις την ψίχα (κρατάς για τον κιμά). Αλατοπιπερώνεις, ραντίζεις με λάδι και ρίγανη. Ψήνεις 10′.

  3. Κιμάς: Σωτάρεις σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτεις κιμά και μπαχαρικά. Ρίχνεις πελτέ, σκόρδο, ζάχαρη, σβήνεις με κρασί. Προσθέτεις χυμό ντομάτας + νερό, μαϊντανό, σιγοβράζεις χωρίς καπάκι ~20′ να δέσει.

  4. Μπεσαμέλ: Λιώνεις βούτυρο, ρίχνεις αλεύρι, ανακατεύεις. Σιγά-σιγά ρίχνεις γάλα, ανακατεύεις μέχρι να πήξει. Αφήνεις λίγο να κρυώσει, προσθέτεις κρόκους, μοσχοκάρυδο και τυρί.

  5. Στήσιμο: Γεμίζεις τα κολοκυθάκια με κιμά, καλύπτεις με μπεσαμέλ και πασπαλίζεις το υπόλοιπο τυρί.

  6. Ψήσιμο: Ψήνεις ακόμη ~20′, μέχρι να ροδίσει.

  7. Σερβίρισμα: Βάζεις από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x