Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κοπανιά Σαντορίνης

Υλικά

  • 100 γρ. παξιμάδια (κριθινά)

  • 50 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο

  • 100 γρ. ψημένα αμύγδαλα

  • 150 γρ. μαλακές ξανθές σταφίδες

  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα

  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

  • 4–5 κουταλιές ανθόνερο (ή όσο χρειαστεί)

  • Λίγο επιπλέον σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε το σουσάμι
    Σε στεγνό τηγάνι, ψήνουμε το σουσάμι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι ελαφρώς ροδίσει και βγάλει άρωμα. Το αφήνουμε να κρυώσει. 

  2. Θρυμματίζουμε τα ξηροκάρπια
    Σε μπλέντερ ή μούλτι, σπάμε τα παξιμάδια και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν μικρά ψίχουλα.

  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα
    Ρίχνουμε στο μπλέντερ το σουσάμι, τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ανθόνερο. Χτυπάμε, προσθέτουμε όσο ανθόνερο χρειάζεται για να δέσει μια εύπλαστη ζύμη. 

  4. Πλάθουμε
    Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια ή μικρά λουκάνικα. Αν κολλά στο χέρι, βρέχουμε ελαφρά με ανθόνερο. 

  5. Γαρνίρουμε με σουσάμι
    Κάνουμε κύλιση στο σουσάμι μέχρι να καλυφθούν.

Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ 

https://www.argiro.gr/recipe/kopania-santorinis/

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x