Υλικά
Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
1 ξυλάκι κανέλας
Για τα κουρκουμπίνια:
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
150 γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα:
100 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι:
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και την κανέλα.
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει και να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τα κουρκουμπίνια:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C αέρα.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα τυλίγουμε σε ρολό.
Βάζουμε το ρολό σε ταψί (25×32 εκ.) και κόβουμε το περίσσιο φύλλο για να χωράει ακριβώς.
Ανοίγουμε το ρολό και διπλώνουμε τη μικρή πλευρά δύο φορές προς τα μέσα, κόβουμε εκεί που ενώνεται.
Τοποθετούμε το ρολό με την ένωση προς τα κάτω στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε για να φτιάξουμε συνολικά 6-7 ρολά, τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί.
Παίρνουμε τα κομμένα μικρά φύλλα και τα απλώνουμε πάνω στα ρολά για να καλύψουμε το ταψί.
Κόβουμε τα φύλλα κάθετα για να σχηματίσουμε τα κουρκουμπίνια.
Περιχύνουμε τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε στο φούρνο για 90 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τελειώνοντας:
Βγάζουμε τα κουρκουμπίνια από το φούρνο και ρίχνουμε αμέσως το κρύο σιρόπι από πάνω.
Αφήνουμε να κρυώσουν για 20-30 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

