Υλικά
-
½ κιλό χοιρινό μπούτι
-
8 σκελίδες σκόρδο
-
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
-
2 κ.σ. τοματοπολτός
-
400 ml κόκκινο κρασί
-
200 ml ελαιόλαδο
-
3 φύλλα δάφνης
-
500 γρ. μακαρόνια του Σπάρτου
-
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-
Τρυπάς το κρέας με μαχαίρι και βάζεις μέσα σκόρδο και αλατοπίπερο.
-
Ζεσταίνεις το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζεις το κρέας από όλες τις πλευρές.
-
Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5 λεπτά.
-
Προσθέτεις τις ντομάτες, τον τοματοπολτό και τα δαφνόφυλλα.
-
Σιγοβράζεις με κλειστό καπάκι για περίπου 1½ ώρα, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.
-
Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνεις.
-
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζεις, το αφήνεις να κρυώσει λίγο και το κόβεις σε φέτες.
-
Σερβίρεις το κρέας με τα μακαρόνια και περιχύνεις με τη σάλτσα.
Η εικόνα ανήκει στο Yolenis
https://www.yolenis.com/el-gr/kykladitiko-rosto.html?srsltid=AfmBOopL_RTXh2OCt7skeTB7bZE-QtehFwh92Jg1Kgm1ExUKY_fDe6VV
