Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κυκλαδίτικο ρόστο

Υλικά

  • ½ κιλό χοιρινό μπούτι

  • 8 σκελίδες σκόρδο

  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες

  • 2 κ.σ. τοματοπολτός

  • 400 ml κόκκινο κρασί

  • 200 ml ελαιόλαδο

  • 3 φύλλα δάφνης

  • 500 γρ. μακαρόνια του Σπάρτου

  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρυπάς το κρέας με μαχαίρι και βάζεις μέσα σκόρδο και αλατοπίπερο.

  2. Ζεσταίνεις το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζεις το κρέας από όλες τις πλευρές.

  3. Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5 λεπτά.

  4. Προσθέτεις τις ντομάτες, τον τοματοπολτό και τα δαφνόφυλλα.

  5. Σιγοβράζεις με κλειστό καπάκι για περίπου 1½ ώρα, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.

  6. Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνεις.

  7. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζεις, το αφήνεις να κρυώσει λίγο και το κόβεις σε φέτες.

  8. Σερβίρεις το κρέας με τα μακαρόνια και περιχύνεις με τη σάλτσα.

    Η εικόνα ανήκει στο Yolenis
    https://www.yolenis.com/el-gr/kykladitiko-rosto.html?srsltid=AfmBOopL_RTXh2OCt7skeTB7bZE-QtehFwh92Jg1Kgm1ExUKY_fDe6VV

     

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x