Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κυκλαδίτικο σαβόρο κοτσομούρας

Υλικά

  • 500 γρ. κουτσομούρες (ή μπαρμπούνια, αν προτιμάς)

  • 50 γρ. αλεύρι για πανάρισμα

  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1½ κ.σ. σταφίδες (ή πετιμέζι για πιο παραδοσιακή γεύση)

  • 180 ml κόκκινο ξίδι

  • 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

  • Αλάτι & πιπέρι για γεύση

 Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Ψαριού: Καθάρισε και πλύνε τις κουτσομούρες. Αν δεν το κάνουν στον ψαρά σου, ζήτα να τις καθαρίσουν.

  2. Πανάρισμα: Πέρασε τα ψάρια από το αλεύρι με λίγο αλάτι και τηγάνισέ τα σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

  3. Σάλτσα Σαβόρο: Στο ίδιο λάδι, σοτάρισε το σκόρδο μέχρι να βγάλει άρωμα. Πρόσθεσε τις σταφίδες (ή το πετιμέζι), το ξίδι και το δεντρολίβανο. Άφησε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει ελαφρώς.

  4. Σερβίρισμα: Τοποθέτησε τα τηγανισμένα ψάρια σε πιατέλα και περιέχυσε με τη σάλτσα. Σέρβιρε αμέσως.

    Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ

    https://www.argiro.gr/recipe/savoro/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x