Υλικά
-
500 γρ. κουτσομούρες (ή μπαρμπούνια, αν προτιμάς)
-
50 γρ. αλεύρι για πανάρισμα
-
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
1½ κ.σ. σταφίδες (ή πετιμέζι για πιο παραδοσιακή γεύση)
-
180 ml κόκκινο ξίδι
-
2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο
-
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-
Αλάτι & πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία Ψαριού: Καθάρισε και πλύνε τις κουτσομούρες. Αν δεν το κάνουν στον ψαρά σου, ζήτα να τις καθαρίσουν.
-
Πανάρισμα: Πέρασε τα ψάρια από το αλεύρι με λίγο αλάτι και τηγάνισέ τα σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
-
Σάλτσα Σαβόρο: Στο ίδιο λάδι, σοτάρισε το σκόρδο μέχρι να βγάλει άρωμα. Πρόσθεσε τις σταφίδες (ή το πετιμέζι), το ξίδι και το δεντρολίβανο. Άφησε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει ελαφρώς.
-
Σερβίρισμα: Τοποθέτησε τα τηγανισμένα ψάρια σε πιατέλα και περιέχυσε με τη σάλτσα. Σέρβιρε αμέσως.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
