Υλικά:
-
1 κιλό ώριμες ντομάτες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
-
1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
-
1 φλιτζάνι αλεύρι
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Τρίψε τις ντομάτες στον τρίφτη ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν χυμός.
-
Σούρωσε τον χυμό για να φύγουν τα υγρά και να μείνει μόνο η σάρκα.
-
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη ντομάτα με το κρεμμύδι, το δυόσμο, τη φέτα, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
-
Άφησε το μείγμα να σταθεί για 30 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
-
Πλάσε το μείγμα σε μπαλάκια ή κεφτέδες.
-
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγάνισε τους τοματοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
-
Στράγγισε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρισε ζεστούς.
