Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κυκλαδίτικοι ντοματοκεφτέδες

Υλικά:

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

  • 1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Τρίψε τις ντομάτες στον τρίφτη ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν χυμός.

  2. Σούρωσε τον χυμό για να φύγουν τα υγρά και να μείνει μόνο η σάρκα.

  3. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη ντομάτα με το κρεμμύδι, το δυόσμο, τη φέτα, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.

  4. Άφησε το μείγμα να σταθεί για 30 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

  5. Πλάσε το μείγμα σε μπαλάκια ή κεφτέδες.

  6. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγάνισε τους τοματοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

  7. Στράγγισε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρισε ζεστούς.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x