Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

«Λάχανα» με γάλα, μια παλιά ηπειρώτικη συνταγή

Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 500 γρ. χόρτα εποχής (σπανάκι, σέσκουλα, λάπατα), πλυμένα & χοντροκομμένα

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

  • 120 ml πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • 60 ml ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ζέστανε το λάδι (ή βούτυρο) σε ένα φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

  2. Σόταρε τα κρεμμυδάκια για 2–3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Πρόσθεσε τα χόρτα και σόταρέ τα για 4–5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

  4. Ρίξε το γάλα και ανακάτεψε γρήγορα.

  5. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, πρόσθεσε λίγο αλάτι και συνέχισε το ανακάτεμα, μέχρι τα χόρτα να “τραβήξουν” το περισσότερο γάλα.

    • Αν το γάλα σκεπάσει τα χόρτα, άφησέ τα απλώς να σιγοβράσουν λιγάκι παραπάνω για να εξατμιστεί το υγρό.

  6. Τέλος, ρίξε μέσα τη φέτα και το πιπέρι, ανακάτεψε ελαφρά.

  7. Σέρβιρέ το αμέσως, ιδανικά με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

 Ο χρόνος:

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x