Υλικά (για 2 μερίδες):
-
500 γρ. χόρτα εποχής (σπανάκι, σέσκουλα, λάπατα), πλυμένα & χοντροκομμένα
-
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-
120 ml πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
-
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
-
60 ml ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Ζέστανε το λάδι (ή βούτυρο) σε ένα φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
-
Σόταρε τα κρεμμυδάκια για 2–3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
-
Πρόσθεσε τα χόρτα και σόταρέ τα για 4–5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
-
Ρίξε το γάλα και ανακάτεψε γρήγορα.
-
Όταν αρχίσει να κοχλάζει, πρόσθεσε λίγο αλάτι και συνέχισε το ανακάτεμα, μέχρι τα χόρτα να “τραβήξουν” το περισσότερο γάλα.
-
Αν το γάλα σκεπάσει τα χόρτα, άφησέ τα απλώς να σιγοβράσουν λιγάκι παραπάνω για να εξατμιστεί το υγρό.
-
-
Τέλος, ρίξε μέσα τη φέτα και το πιπέρι, ανακάτεψε ελαφρά.
-
Σέρβιρέ το αμέσως, ιδανικά με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.
Ο χρόνος:
-
Προετοιμασία: ~10 λεπτά
-
Μαγείρεμα: ~15–20 λεπτά
-
Σύνολο: περίπου 30 λεπτά
Η εικόνα ανήκει στον Αλέξανδρο Αντωνιάδηhttps://www.gastronomos.gr/syntagh/lachana-me-gala-mia-palia-ipeirotiki-syntagi/232855/
