Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Λαδένια Κιμώλου 

Υλικά

  • Ζύμη:

    • 250 γρ. χλιαρό νερό

    • 8 γρ. ξηρή μαγιά

    • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

    • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

    • 50 γρ. ελαιόλαδο

    • Αλάτι, πιπέρι

    • 1 κ.γ. ρίγανη

  • Γέμιση:

    • 100 γρ. ελαιόλαδο

    • 2 σκελίδες σκόρδο

    • 1 κρεμμύδι

    • 700 γρ. ντομάτες

    • Αλάτι, πιπέρι

    • 1 κ.σ. ρίγανη

    • 1 κ.γ. ζάχαρη

    • ½ κ.γ. ξίδι

  • Για το σερβίρισμα:

 Εκτέλεση

  1. Ζύμη:

    • Σε μπολ, ανακάτεψε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Άφησέ το για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

    • Πρόσθεσε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ζύμωσε για 5-8 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική.

    • Άφησέ τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλυμμένη με μεμβράνη, να φουσκώσει για 30-90 λεπτά.

  2. Γέμιση:

    • Σε τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.

    • Πρόσθεσε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το ξίδι. Μαγείρεψε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  3. Συναρμολόγηση:

    • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

    • Άνοιξε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί και άπλωσέ την ομοιόμορφα.

    • Ρίξε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και άφησέ τη να ψηθεί για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  4. Σερβίρισμα:

    • Βάλε από πάνω φρέσκο σπανάκι baby και λίγο ελαιόλαδο πριν σερβίρεις.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x