Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Λαγάνα

Υλικά (για 2 λαγάνες)

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 300 ml χλιαρό νερό

  • 7 γρ. ξηρή μαγιά

  • 2 κ.γ. ζάχαρη

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης)

  • 2 κ.γ. αλάτι

  • Σουσάμι για πασπάλισμα

  • Νερό για το άλειμμα

 Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό. Αφήνουμε για 5 λεπτά να αφρίσει.

  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.

  3. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο.

  4. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και ελαστική.

  5. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  6. Αφού φουσκώσει, την ξεφουσκώνουμε ελαφρά και την χωρίζουμε σε δύο μέρη.

  7. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα με τα χέρια, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι.

  8. Τοποθετούμε τις ζύμες σε λαδωμένα ταψιά.

  9. Αλείφουμε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

  10. Αφήνουμε τις ζύμες να φουσκώσουν για 30-45 λεπτά.

  11. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C (αέρα).

  12. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

  13. Προς το τέλος του ψησίματος, ψεκάζουμε με λίγο νερό για να γυαλίσει η επιφάνεια.


Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x