Υλικά
500 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. κιτρικό οξύ (ή ξινό)
40 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
110 γρ. κορν φλάουρ
½ κ.γ. ροδόνερο
¼ κ.γ. κόκκινη ζαχαρόπαστα τροφίμων (προαιρετικά για χρώμα)
180 γρ. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βράσιμο σιροπιού
Βάζεις σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το κιτρικό και βράζεις σε σιγανή φωτιά για 4–5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ελαφρύ σιρόπι.Διαλύεις τη ζελατίνη
Σε ένα μπολ διαλύεις τη ζελατίνη με λίγο κρύο νερό (όσο λέει η συσκευασία), ανακατεύεις καλά και την προσθέτεις στο ζεστό σιρόπι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.Δένει το μίγμα
Ανακατεύεις καλά, χαμηλώνεις τη φωτιά και μαγειρεύεις σιγά για λίγα λεπτά μέχρι το μίγμα να πήξει και να γίνει σαν πηκτή κρέμα.Αρωματίζεις και χρωματίζεις
Κατεβάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτεις ροδόνερο και ζαχαρόπαστα για το χρώμα. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.Στρώνεις και παγώνεις
Ρίχνεις το μίγμα σε φόρμα ή ταψάκι (κάτω βάζεις λαδόκολλα), στρώνεις την επιφάνεια, και αφήνεις να κρυώσει. Μετά το βάζεις στο ψυγείο για μερικές ώρες – μέχρι να στερεοποιηθεί καλά.Κόβεις και πασπαλίζεις
Βγάζεις από τη φόρμα, ανοίγεις σε κομμάτια, και πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους.
