Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μαεριά (Κώς)

Υλικά

  • 1 φλ. νισεστέ

  • 4½ φλ. νερό

  • 1 φλ. ζάχαρη

  • 1 σφηνάκι ούζο

  • 2-3 φρέσκα νεραντζόφυλλα

  • Για το σερβίρισμα: καρύδι χοντροκομμένο, κανέλα

 Εκτέλεση

  1. Ρίχνεις σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το νισεστέ. Ανακατεύεις καλά πριν ανάψεις τη φωτιά, να μην έχει σβόλους.

  2. Βάζεις την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύεις συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα.

  3. Όταν αρχίσει να δένει, προσθέτεις το ούζο και τα νεραντζόφυλλα. Αφήνεις να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.

  4. Αδειάζεις την κρέμα σε πιατέλα και αφαιρείς τα νεραντζόφυλλα.

  5. Πασπαλίζεις με κανέλα και καρύδι όσο είναι ζεστή.

  6. Αφήνεις να κρυώσει τελείως και κόβεις σε κομμάτια.

    Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ

    https://www.argiro.gr/recipe/maeria-kos/

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x