Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και το κόκκινο κρασί (αν χρησιμοποιούμε).
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα κιμά και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
