Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μακεδονικός τραχανάς με μπούκοβο

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 150 γρ. γλυκός τραχανάς

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

  • 150 γρ. αγκινάρες με πράσο, σε φέτες (στραγγισμένες)

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • ½ κ.γ. μπούκοβο

  • Αλάτι κατά βούληση

  • ½ lt ζωμός κοτόπουλου

  • 100 γρ. τσίπουρο

  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Σοτάρισμα λαχανικών
    Ζέστανε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις αγκινάρες. Σοτάρισε για 5 λεπτά έως ότου “μαραθούν” και πάρουν χρώμα. 

  2. Προσθήκη τραχανά
    Ρίξε τον τραχανά και ανακάτεψε για 2–3 λεπτά μέχρι να βγάλει λάμψη (γυαλάδα). 

  3. Σβήσιμο με τσίπουρο
    Ρίξε το τσίπουρο και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για περίπου 1 λεπτό. 

  4. Μαγείρεμα
    Ρύθμισε το αλάτι, το μπούκοβο και πρόσθεσε σιγά-σιγά τον ζωμό. Ανακάτευε και μαγείρευε μέχρι να “χυλώσει” (να πήξει) ο τραχανάς. 

  5. Τελική πινελιά
    Κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε το βούτυρο και τον μαϊντανό. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε αμέσως όσο είναι ζεστό και αφράτο. 

    Η εικόνα ανήκει στο  Yolenis
    https://www.yolenis.com/el-gr/makedonikos-traxanas-me-mpoykovo.html?srsltid=AfmBOoo_AdEMn4o8PWE5cQPbZm5oK3hsm_oNMxE50rnHEd-Y3EdKFnRz

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x