Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)
-
1 kg κατσικάκι (σε μερίδες, με λίγο κόκαλο)
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-
4 πατάτες, κομμένες στα τέσσερα (κυδωνάτες)
-
2 κ.σ. τριμμένες ντομάτες (πελτές ή έτοιμη)
-
1 φύλλο δάφνης
-
2–3 κόκκοι μπαχάρι
-
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία κρέατος
Πλύνε και στέγνωσε τις μερίδες κατσικάκι. Αλατοπιπέρωσέ τις ελαφρά. -
Ρόδισμα
Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και ρόδισε το κρέας για 6–7 λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. -
Κρεμμύδι
Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σόταρε για 4–5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα. -
Πελτές
Ρίξε τον πελτέ ντομάτας κι ανακάτεψε για 1 λεπτό, να βγάλει άρωμα. -
Ντομάτα & μπαχαρικά
Πολτοποίησε τις ντομάτες ή χρησιμοποίησε τριμμένη, πρόσθεσε το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι. Στη συνέχεια κάλυψε με ζεστό νερό – τόσο ώστε να καλύπτονται τα υλικά. -
Μαγείρεμα
Άφησε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. -
Προσθήκη πατάτας
Πρόσθεσε τις πατάτες, αλατοπιπέρωσε και ανακίνησε ελαφρά την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού. -
Τελικό μαγείρεμα
Μισοσκεπασμένο το σκεύος, άφησε να ψηθεί οι πατάτες για περίπου 25 λεπτά. -
Ξεκούραση
Αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησέ το απόλυτα σκεπασμένο για 10 λεπτά πριν σερβίρεις. -
Σερβίρισμα
Σέρβιρέ το ζεστό, συνοδεύοντάς το με φρέσκια σαλάτα εποχής και καλύτερα με λίγο ψωμί ή απλές τηγανητές πατάτες
Η εικόνα ανήκει στο γαστρονόμος Κύπρου
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/giortes-kai-kalesmata/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%B9
