Υλικά (~20–30 κομμάτια)
-
700 γρ. μέλι
-
1 κιλό σουσάμι
-
½ κ.γ. κανέλα
-
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
-
100 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
-
Καβουρδίζεις σουσάμι. Ψήσιμο ή μπλέντερ μέχρι να βγάλει άρωμα.
-
Βράζεις το μέλι σε κατσαρόλα να σφίξει και μειωθεί.
-
Ανακατεύεις το μέλι με το σουσάμι, τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
-
Απλώνεις σε φλατ, υγρή επιφάνεια. Όσο είναι ζεστό, πιέζεις τα αμύγδαλα επάνω.
-
Αφήνεις να κρυώσει, κόβεις σε ρόμβους και τυλίγεις σε σελοφάν.
-
Φυλάσσεις σε αεροστεγές δοχείο για μεγαλύτερη διάρκεια.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ https://www.argiro.gr/recipe/melekouni-rodou/
