Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μελεκούνι από τη Ρόδο

Υλικά (~20–30 κομμάτια)

  • 700 γρ. μέλι

  • 1 κιλό σουσάμι

  • ½ κ.γ. κανέλα

  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού

  • 100 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

  1. Καβουρδίζεις σουσάμι. Ψήσιμο ή μπλέντερ μέχρι να βγάλει άρωμα.

  2. Βράζεις το μέλι σε κατσαρόλα να σφίξει και μειωθεί.

  3. Ανακατεύεις το μέλι με το σουσάμι, τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  4. Απλώνεις σε φλατ, υγρή επιφάνεια. Όσο είναι ζεστό, πιέζεις τα αμύγδαλα επάνω.

  5. Αφήνεις να κρυώσει, κόβεις σε ρόμβους και τυλίγεις σε σελοφάν.

  6. Φυλάσσεις σε αεροστεγές δοχείο για μεγαλύτερη διάρκεια.

    Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ https://www.argiro.gr/recipe/melekouni-rodou/





 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x