Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μελόπιτα Σίφνου

Υλικά (για ταψί 22×32 εκ. ή στρογγυλό 28 εκ.)

  • 700 γρ. φρέσκο ανθότυρο (ή χλωρή μυζήθρα)

  • 5 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

  • 1 φλιτζάνι θυμαρίσιο μέλι

  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι κανέλα

Για το ταψί & σερβίρισμα

  • 1 κουταλιά βούτυρο (ή ελαιόλαδο), για το ταψί

  • ¼ φλιτζ. σιμιγδάλι (ή φρυγανιά/αλεσμένο σουσάμι/αλεύρι), για το ταψί

  • 2–3 κουταλιές μέλι + λίγη κανέλα, για το φινίρισμα

 Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία ταψιού

    • Βουτυρώνεις το ταψί και πασπαλίζεις με σιμιγδάλι. 

  2. Προθερμαίνεις φούρνο

    • Στους 170 °C (με αέρα), στη μεσαία θέση.

  3. Ετοιμάζεις το μείγμα

    • Σε μεγάλο μπολ, λιώνεις καλά το τυρί.

    • Προσθέτεις αυγά, μέλι, ζάχαρη και κανέλα. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές (ιδανικά με τα χέρια). 

  4. Ψήσιμο

    • Αδειάζεις το μείγμα στο ταψί, το ισιώνεις και ψήνεις για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει, ξεκολλώντας ελαφρά από τα τοιχώματα. 

  5. Φινίρισμα & σερβίρισμα

    • Μόλις βγει ζεστή από το φούρνο, περιχύνεις με μέλι και πασπαλίζεις με κανέλα.

    • Αφήνεις να ρουφήξει το μέλι και να σταθεροποιηθεί.

    • Χαράζεις σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και σερβίρεις.

      Η εικόνα ανήκει στην Χριστίνα Γεωργιάδου

      https://www.gastronomos.gr/syntagh/melopittha/275094/

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x