Υλικά (για ταψί 22×32 εκ. ή στρογγυλό 28 εκ.)
-
700 γρ. φρέσκο ανθότυρο (ή χλωρή μυζήθρα)
-
5 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
-
1 φλιτζάνι θυμαρίσιο μέλι
-
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
-
1 κουταλάκι κανέλα
Για το ταψί & σερβίρισμα
-
1 κουταλιά βούτυρο (ή ελαιόλαδο), για το ταψί
-
¼ φλιτζ. σιμιγδάλι (ή φρυγανιά/αλεσμένο σουσάμι/αλεύρι), για το ταψί
-
2–3 κουταλιές μέλι + λίγη κανέλα, για το φινίρισμα
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία ταψιού
-
Βουτυρώνεις το ταψί και πασπαλίζεις με σιμιγδάλι.
-
-
Προθερμαίνεις φούρνο
-
Στους 170 °C (με αέρα), στη μεσαία θέση.
-
-
Ετοιμάζεις το μείγμα
-
Σε μεγάλο μπολ, λιώνεις καλά το τυρί.
-
Προσθέτεις αυγά, μέλι, ζάχαρη και κανέλα. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές (ιδανικά με τα χέρια).
-
-
Ψήσιμο
-
Αδειάζεις το μείγμα στο ταψί, το ισιώνεις και ψήνεις για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει, ξεκολλώντας ελαφρά από τα τοιχώματα.
-
-
Φινίρισμα & σερβίρισμα
-
Μόλις βγει ζεστή από το φούρνο, περιχύνεις με μέλι και πασπαλίζεις με κανέλα.
-
Αφήνεις να ρουφήξει το μέλι και να σταθεροποιηθεί.
- Χαράζεις σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και σερβίρεις.
Η εικόνα ανήκει στην Χριστίνα Γεωργιάδου
-

