Γνήσια συνταγή μουσακά. Ας ξεκινήσουμε!
Υλικά:
- 2 μελιτζάνες
- Αλάτι
- 1 κιλό κιμάς αρνιού
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 πατάτες κομμένες σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
- 1 λίτρο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 αυγά
- Κανέλα
- Τριμμένο κεφαλοτύρι
- 30 γραμμάρια μπισκότα
- Τυρί γραβιέρα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε αρκετή ώρα να βγάλουν το άγριο.
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το ντοματοπολτό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε το κιμά να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Σε ένα ταψί, απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας, πάνω τοποθετούμε τον κιμά και πάνω του τις πατάτες.
- Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, αφήνοντας να πήξει την μπεσαμέλ.
- Αφαιρούμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στο ταψί την μπεσαμέλ, το τυρί, την κανέλα και τα μπισκότα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
