Υλικά:
-
1 κιλό μοσχάρι (π.χ. σπάλα ή στρογγυλό)
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1 κουτί ντομάτες κονκασέ (400 γρ)
-
1 φλιτζάνι κριθαράκι (ή άλλο μικρό ζυμαρικό)
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
1 κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
-
1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό
Εκτέλεση:
-
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
-
Προσθέτουμε το σκόρδο και το μοσχάρι σε κομμάτια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
-
Ρίχνουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (αν χρησιμοποιούμε).
-
Προσθέτουμε το ζεστό νερό ή ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
-
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
-
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
-
Αφήνουμε το φαγητό να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Η εικόνα ανήκει στον Άκη Πετρετζίκη
