Υλικά
-
5 φλιτζάνια κομμένο μούστο
-
¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
¼ φλ. ψιλό σιμιγδάλι
-
1 κουταλιά μέλι (προαιρετική, αν ο μούστος δεν είναι γλυκός)
-
½ κουταλάκι κοπανισμένη μαστίχα
-
1 φλ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
Για γαρνίρισμα: -
½ φλ. καβουρδισμένο σουσάμι
-
Κανέλα, όσο γουστάρεις
Εκτέλεση
-
Ζέστανε μούστο σε μέτρια φωτιά.
-
Πρόσθεσε αλεύρι και σιμιγδάλι. Ανακάτευε συνέχεια με σύρμα για να μην κολλήσουν.
-
Ρίξε μέλι (αν θέλεις), μαστίχα και αμύγδαλα.
-
Μείωσε τη φωτιά. Ανακάτεψε ελαφρά για ~10 λεπτά μέχρι να πήξει και το αλεύρι να “ψηθεί”.
-
Βγάλ’ το από τη φωτιά όταν πήξει. Βάλε σε μπολ ή μεγάλο σκεύος. Αφήστε να κρυώσει.
-
Σαν είναι ακόμα ζεστή: ρίξε σουσάμι και κανέλα.
-
Άσε να κρυώσει τελείως. Αν το έβαλες σε μεγάλο σκεύος, κόψε κομμάτια πριν σερβίρεις.
-
Κρατιέται 2–3 μέρες εκτός ψυγείου αν έχει δροσιά. Αν έξω έχει ζέστη, κράτα τη στη συντήρηση.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
