Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μουστοκούλουρα

Υλικά

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 170 γρ. μούστο (αν δεν έχεις, χρησιμοποίησε πετιμέζι αραιωμένο ανά μισό – μέτρο νερό)

  • 140 γρ. ελαιόλαδο

  • ½ κουταλιά της σούπας κανέλα

  • ¼ κουταλιά της σούπας γαρίφαλο

  • 1/3 κουταλάκι σόδα

  • 1 πρέζα αλάτι

  • ½ κουταλιά μέλι (προαιρετικά)

  • 470–500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 Εκτέλεση

1. Προθέρμανση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αέρα).

2. Βασικό μίγμα:
Σε μπολ ανακάτευε με μίξερ (ή χέρι) το λάδι, τη ζάχαρη, τον μούστο, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και το μέλι (αν βάλεις). Χτύπα για 5 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα στερεά.

3. Η ζύμη:
Πρόσθετε σταδιακά το αλεύρι (470–500 γρ.) και ζύμωσε με τα χέρια. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη που να κολλάει ελάχιστα αλλά να στέκεται καλά.

4. Πλάσιμο:
Πλάσε μικρά κουλουράκια στο σχήμα που σου αρέσει. Άφησε 2–3 εκ. κενό ανάμεσά τους στη λαδόκολλα.

5. Ψήσιμο:
Τοποθέτησε τη λαμαρίνα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήσε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

6. Σερβίρισμα:
Βγάλε τα κουλουράκια, άφησέ τα να κρυώσουν λίγα λεπτά και απόλαυσε!

Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
https://www.argiro.gr/recipe/tragana-moustokouloura/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x