Υλικά
-
100 γρ. ζάχαρη
-
170 γρ. μούστο (αν δεν έχεις, χρησιμοποίησε πετιμέζι αραιωμένο ανά μισό – μέτρο νερό)
-
140 γρ. ελαιόλαδο
-
½ κουταλιά της σούπας κανέλα
-
¼ κουταλιά της σούπας γαρίφαλο
-
1/3 κουταλάκι σόδα
-
1 πρέζα αλάτι
-
½ κουταλιά μέλι (προαιρετικά)
-
470–500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
1. Προθέρμανση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αέρα).
2. Βασικό μίγμα:
Σε μπολ ανακάτευε με μίξερ (ή χέρι) το λάδι, τη ζάχαρη, τον μούστο, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και το μέλι (αν βάλεις). Χτύπα για 5 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα στερεά.
3. Η ζύμη:
Πρόσθετε σταδιακά το αλεύρι (470–500 γρ.) και ζύμωσε με τα χέρια. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη που να κολλάει ελάχιστα αλλά να στέκεται καλά.
4. Πλάσιμο:
Πλάσε μικρά κουλουράκια στο σχήμα που σου αρέσει. Άφησε 2–3 εκ. κενό ανάμεσά τους στη λαδόκολλα.
5. Ψήσιμο:
Τοποθέτησε τη λαμαρίνα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήσε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
6. Σερβίρισμα:
Βγάλε τα κουλουράκια, άφησέ τα να κρυώσουν λίγα λεπτά και απόλαυσε!
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
https://www.argiro.gr/recipe/tragana-moustokouloura/
