Υλικά:
1 κιλό μύδια (με κέλυφος ή καθαρισμένα)
1 φλιτζάνι ρύζι (γλασέ ή καρολίνα)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 φλιτζάνια ζωμό (από τα μύδια ή νερό με κύβο λαχανικών)
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αν τα μύδια έχουν κέλυφος:
Τα πλένεις καλά και τα βάζεις σε κατσαρόλα με λίγο νερό, μέχρι να ανοίξουν (περίπου 5-7 λεπτά).
Κρατάς το ζουμί που έβγαλαν και σουρώνεις καλά.
Πετάς όσα μύδια δεν άνοιξαν.
Σε κατσαρόλα:
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι.
Προσθέτεις το ρύζι και το γυρνάς 1-2 λεπτά να γυαλίσει.
Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί.
Προσθέτεις:
Το ζουμί από τα μύδια ή το ζωμό.
Αλάτι και πιπέρι.
Βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι (περίπου 15-20 λεπτά). Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο νερό.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο:
Προσθέτεις τα μύδια και ανακατεύεις ελαφρά.
Σερβίρεις:
Με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

