Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μυδοπίλαφο

Υλικά:

  • 1 κιλό μύδια (με κέλυφος ή καθαρισμένα)

  • 1 φλιτζάνι ρύζι (γλασέ ή καρολίνα)

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

  • 3 φλιτζάνια ζωμό (από τα μύδια ή νερό με κύβο λαχανικών)

  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αν τα μύδια έχουν κέλυφος:

    • Τα πλένεις καλά και τα βάζεις σε κατσαρόλα με λίγο νερό, μέχρι να ανοίξουν (περίπου 5-7 λεπτά).

    • Κρατάς το ζουμί που έβγαλαν και σουρώνεις καλά.

    • Πετάς όσα μύδια δεν άνοιξαν.

  2. Σε κατσαρόλα:

    • Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι.

    • Προσθέτεις το ρύζι και το γυρνάς 1-2 λεπτά να γυαλίσει.

    • Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί.

  3. Προσθέτεις:

    • Το ζουμί από τα μύδια ή το ζωμό.

    • Αλάτι και πιπέρι.

    • Βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι (περίπου 15-20 λεπτά). Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο νερό.

  4. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο:

    • Προσθέτεις τα μύδια και ανακατεύεις ελαφρά.

  5. Σερβίρεις:

    • Με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x