Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Ντολμαδάκια

Συνταγή για παραδοσιακά ντολμαδάκια:

Υλικά:

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέντα
  • Λεμόνια
  • Για φύλλα: τοπικά είναι προτιμητέο να χρησιμοποιηθούν φύλλα από δένδρα σαν το πεύκο ή την τριανταφυλλιά.

Εκτέλεση:

  1. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και κόψτε την κορυφή τους.
  2. Ξεφλουδίστε τα φύλλα από το δένδρο και πλύντε τα καλά.
  3. Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ρύζι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τη μέντα σε ένα μπολ.
  4. Βάλτε ένα φύλο δένδρου σε ένα επίπεδο επιφανειακό σημείο και τοποθετήστε λίγο από το μείγμα στο κέντρο.
  5. Αναδιπλώστε τη βάση πάνω από το μείγμα και κυλήστε το προς τα πάνω.
  6. Τοποθετήστε τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα, η μια δίπλα στην άλλη, με τις ραφτές πλευρές τους στο κάτω μέρος.
  7. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα ντομάτας στην κορυφή τους.
  8. Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψετε τα ντολμαδάκια και τα προαιρετικά λεμόνια.
  9. Βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά μέχρι το νερό να απορροφηθεί και το ρύζι να είναι μαγειρεμένο.
  10. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα ντολμαδάκια να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x