Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Παλαμίδα μουρέλα στο φούρνο

Υλικά (για 1½ kg ψάρι, περίπου)

  • Παλαμίδα κομμένη σε φέτες ~1 εκ.

  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 1 πράσο σε φέτες

  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ (ή ψιλοκομμένη)

  • 2 πατάτες σε λεπτές φέτες

  • ½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Κόψε την παλαμίδα σε φέτες ~1 εκ. και πλύνε την καλά σε σουρωτήρι. Αλατοπίπερωσέ την ελαφρά κι άφησέ την για λίγο.

  2. Σε ταψί (περίπου 20×30 εκ.), βάλε τις πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι, πράσο, σκόρδο, μαϊντανό και ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε λίγο και πρόσθεσε 1 φλ. νερό.

  3. Ανάμιξε καλά τα υλικά και σκέπασε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

  4. Ψήσε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C (αέρας) για 30 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν οι πατάτες.

  5. Αφαίρεσε το κάλυμμα, πρόσθεσε τις φέτες παλαμίδας πάνω στη σάλτσα και περίχυσε με λίγη σάλτσα.

  6. Συνέχισε το ψήσιμο για 15 λεπτά περίπου. Η παλαμίδα θα είναι έτοιμη όταν το κόκαλο ξεκολλάει εύκολα από τη σάρκα.

  7. Σβήσε το φούρνο και άφησε το φαγητό μέσα για 10 λεπτά πριν σερβίρεις. Σερβίρεται ζεστό με φρέσκο ψωμί και λίγη σάλτσα.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x